PERFORÁCIÓVAL KÉSZÜLŐ TERMÉKEK

Az építőiparban szállóigévé vált „a papír mindent elbír” mondás, azaz a terven lerajzoltak néhány esetben a gyakorlatban kivitelezhetetlenek, nem életszerűek. A Polmetál Pruszynskinél nem ez a helyzet! Jó példa erre a perforációval készült termékek sora, melyek mögött évtizedes tapasztalat áll. Ismerjük meg ezeket!

A Polmetál Pruszynski kínálatában ma megtalálható perforációval készülő termékek is több évtizedes tapasztalat és fejlesztés eredményeként születtek meg, és már a tervezés, illetve a gyártás során nagy figyelmet szenteltek a felhasználóbarát, ésszerű megoldásokra.

Saját tervezés és gyártás

Egy építkezés, majd a használat során sok olyan dologra derül fény, amin javítani lehet annak érdekében, hogy minél tökéletesebb legyen a felhasznált építőanyag. Ide egy toldás nem ártana, ott át kell gondolni az illesztést, esetleg könnyíteni szükséges az anyagon – ezeket a sok év alatt összegyűjtött tapasztalatokat a Pruszynskinél mind a praktikum és a minőség szolgálatába állították, hogy az így megszerzett gyakorlati tudással, és magasan képzett munkatársak szakértelmével fejlesszék csúcsminőségűre a termékeket, köztük a perforációval készült elemeket is. 

Mindezeknek köszönhetően a Polmetál Pruszynski Kft. saját gyártósorait használva, a tapasztalatokat és a mérnöki tervezést egybegyúrva tudja folyamatosan fejleszteni termékpalettáját.

Termékelőnyök a saját gyártásnak köszönhetően

A begyűjtött tapasztalatoknak köszönhetően a portfólióban lévő termékek súlya minimálisra csökkent úgy, hogy az ellenálló képességük és a hőátbocsátási tényezőjük nem változott, sőt, az igény szerint kérhető bevonatoknak köszönhetően még jobban ki lehet tolni az élettartamukat. A könnyebb elem pedig könnyebb szerelést, szállítást, olcsóbb bekerülési árakat, egyszerűbb fogadószerkezetet eredményez, legyen szó cserepeslemezről, trapézlemezről vagy szendvicspanelről.

Sok esetben a hőhidak elkerülésére a tervező plusz hőszigetelő réteget ír ki, amit ragasztással rögzítenek. Ez plusz költséggel, idővel és sérülékenyebb felülettel jár. A Pruszynski mérnökei a hőhidakat a lehető legkisebb mértékűre csökkentették az acéllemezes építőanyagainkon. Így a toldásoknak és a profilkialakításnak köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy a hőhidak mentén vizesedés, hőveszteség alakul ki. Az adatok pedig magukért beszélnek, hiszen a rendkívül jó hőátbocsátási, tűzállósági, hangszigetelési tényezőket laboratóriumi vizsgálatok támasztják alá.

A termékek csak prémium minőségű acéllemezből készülnek, mindkét oldalon horganyzottak, a bordázatnak köszönhetően pedig rendkívül erős és strapabíró építőanyagokat kapunk.

A perforációk miatt a termékekből készült homlokzatok szinte egy egész, homogén felületet alkotnak, emellett a rejtett csavarozásnak köszönhetően meg sem lehet állapítani, hol vannak az összeillesztések. Ehhez már csak egy jó színt kell választani a palettáról, és néhány látványos tagolást elhelyezni a homlokzaton, hogy egy modern, letisztult vagy akár extravagáns épület legyen a végeredmény.

A perforáció kínálta lehetőségek

A Pruszynski perforálásra is alkalmas üzemében az építéshez szükséges, sokszor elengedhetetlen és az arculatot is díszítő elemeket gyártanak. A többéves tapasztalatra alapozva okos kialakítások és felhasználóbarát megoldások érhetők el.

Az előre kialakított szerelési perforációk nagyban megkönnyítik a kivitelezést és kiküszöbölik az emberi figyelmetlenségből adódó hibákat. Nincs szitává lyukasztott felület, nincs rozsdásodás, nincs beázás, és ha a rögzítéseket szakszerűen felszerelték, akkor attól sem kell tartani, hogy erősebb igénybevétel, egy nagyobb vihar kárt tesz az elemekben, vagy akár letépheti azokat.

Emellett a perforáló gyártósor számos lehetőséget kínál a trapézlemezek, síklemezek felhasználására is. Egy perforált lépcsőkorlát, egy jól eltalált védő- vagy takaróburkolat kreatív, stílusos külsőt kölcsönöz az épületünknek kültéren és beltéren egyaránt.

Az anyagok tekintetében használható acél, horganyzott acél, alumínium, réz, de akár sárgaréz is, a 0,5 mm-es anyagvastagságtól egészen a 3 mm-ig. A lemezek különböző lyukméretű, elhelyezkedésű és alakú perforációval választhatók, így számos felhasználásra adnak lehetőséget. Legyen szó egy tetőjárdáról, csúszásmentes lépcsőről, árnyékolóról, de akár egy elnyűhetetlen padról, vagy egy merész térelválasztóról, a Polmetál Pruszynski az elképzeléseinkhez igazodva ajánlja és készíti el saját gyártósorán a legalkalmasabb megoldást.

Ha belsőépítészettel foglalkozunk, vagy sokszor lenne szükségünk egyedi méretezésű elemekre a kivitelezés során, esetleg vandálbiztos padokra, strapabíró védőburkolatokra van szükségünk, keressük fel a Polmetál Pruszynski munkatársait, akik mindenben rendelkezésre állnak!


Kövessen minket közösségi média felületeinken is!
© 2023 POLMETÁL PRUSZYNSKI KFT.