Kötőelemek

Az épületszerkezet és a tető erejét, biztonságosságát nem csak a felhasznált anyagok, hanem a rögzítésre használt kötőelemek, vagyis a csavarok, szegecsek is nagyban befolyásolják. Éppen ezért fontos, hogy ezekből is kiváló minőségűt válasszunk.

A Polmetál Pruszynski kínálatában megtalálható kisebb és nagyobb önfúró lemezcsavarok is találhatók. A rövidebbek 19-25 mm hosszúságúak és 4,8 mm átmérőjűek. Festett és horganyzott kivitelben is megtalálhatók, EPDM alátéttel, jellemzően fém szerkezethez. A fa szerkezetekhez szánt lemezcsavarok hosszabbak, 35-70 mm-ig terjedő értékekkel. Ez lényegében azért van, hogy a fába jobban belekapaszkodjon, így biztosítva a szerkezet állékonyságát.  

A szendvicspanel csavarok 120-280 mm-es hosszukkal a legnagyobb kötőelemek, hiszen a szendvicspanel tető és fali elemek teljes szélességét át kell fogniuk, sőt a tetőpanelnél még a bordázatot is bele kell számolni a hosszba. 

Elérhetők szegecsek vagy popszegecsek, melyek felhasználási területe rendkívül széles: az építőiparban általában különféle acél vagy alumíniumlemezek gazdaságos egymáshoz rögzítéséhez lett tervezve, biztosítja az egyoldali szerelést, ami sok hozzáférhetetlen helyen jelent előnyt.

A kötőelemek fajtáiróltovábbi információkat talál cikkünkben ide kattintva , a lemezcsavarok fajtáiról pedig itt olvashat.


Kövessen minket közösségi média felületeinken is!
© 2023 POLMETÁL PRUSZYNSKI KFT.