Álmennyezetek

Álmennyezet használatával könnyen megváltoztathatjuk egy-egy beltéri helyiség érdemi tulajdonságait.

Érdemes a Punto Pruszynski által gyártott megoldásra gondolni, ha 

  • szeretnénk esztétikusan eltakarni a kábelcsatornákat, gépészeti egységeket,
  • csökkenteni szeretnénk a kifűteni kívánt légköbmétert, illetve ha 
  • javítani, módosítani szeretnénk a helyiség akusztikai tulajdonságain.

Az álmennyezeteket széles körben alkalmazzák kereskedelmi és irodai terekben, illetve ipari célú épületek, folyosók, raktárak esetén is. Népszerűségüket az alábbi előnyös tulajdonságaik is növelik:

  • könnyen és gyorsan szerelhetők
  • később könnyen leszerelhetők, ami segíti a hozzáférést az álmennyezet feletti térhez
  • nedvességállók
  • egyes típusok éghetetlenek, így kiváló megoldásként szolgálnak a tűzvédelemmel ellátott épületeknél is
  • anyaguk akár 100%-ban újrahasznosítható

További információkért, illetve a termékek megrendeléséhez lépjen kapcsolatba szakembereinkkel!

    

Sávos álmennyezetek

Egyes homlokzatburkolatként használt sínrendszeres panelek, így az S, SC, Omega és Omega F jelzésű termékek álmennyezetként is használhatók.

A Punto Pruszynski által gyártott elemek sínre rögzítése csavarkapcsolat nélkül történik, így azok könnyen le- és felszerelhetők, egyszerű hozzáférést biztosítva az esetleges gépészeti vezetékekhez.

A panelek alumínium vagy acél alapanyagból, 0,5, 0,6 és 0,7 mm lemezvastagsággal készülnek, 84, 134 és 184 mm szélességben, maximum 6 méter hosszúsággal, míg a tartósínek legnagyobb hossza 4 méter. Az álmennyezet készülhet zárt vagy nyitott hézaggal, illetve – többfajta tartósín kialakításának eredményeként – nyitott hézaggal és kitöltővel. Az SC panel esetében nincs külön kitöltés, mivel az elem egyik oldala a speciális kialakításnak köszönhetően takaró lemezként is szolgál.

Különböző megvalósítási lehetőségeket, formákat tesz lehetővé az is, hogy megválasztható a tálcák közti távolság, illetve maga a tartó váz is, amely lehet látszó vagy süllyesztett. Az S 84-es paneleket a T 90 Flex sínre felszerelve arra is lehetőségünk van, hogy íves, hajlított mennyezeti megoldásokat alakítsunk ki. A Flex sínrendszer alkalmazkodik az alépítmény formájához, így akár homorú, konvex vagy hullámos ívek is kialakíthatók.

A C-35 és J jelzésű panelek poliészterborítású alumíniumból készülnek.  A keskeny  C-35 panelek segítségével modern és elegáns hatást keltő mennyezetet készíthetünk. A konstrukciót könnyen be lehet építeni gipszkartonnal épített helyiségekbe is, és a kis térközöknek köszönhetően kisebb helyiségekben, így fürdőszobákban vagy keskeny folyosókon is jól mutat.

A J típusú álmennyezet panelek alumíniumlemezből készülnek, kétoldalú poliészter burkolattal. A 100, 150 és 200 mm szélességben elérhető lemezekből összeállított álmennyezet nagy nyitott felületet biztosító, lineáris kialakítással rendelkezik, ami különösen előnyössé teszi ezeket hosszú folyosók, kereskedelmi egységek, vasútállomások vagy repülőterek esetében.

Elérhető továbbá a sávos álmennyezetek új generációjához tartozó Baffle sávos megoldás is, méghozzá többféle panelmagassággal és perforációval is. Ez az optikai áttört megoldás látványos és modern megoldásaival teret enged az egyedi tervezői elképzeléseknek.

Rácsos álmennyezetek

A Punto Pruszynski által gyártott rácsos álmennyezetek olyan OPEN-CELL típusú beltéri álmennyezetek, amelyek lehetővé teszik a kereskedelmi belső terek modern, tartós és praktikus kialakítását.

Különböző rácstípusokat, „H” vagy „Y” profit választhatunk, amelyek króm vagy akár arany festéssel rendkívül esztétikus álmennyezeti megoldásokat eredményeznek. A helyiség méreteitől és a felfüggesztés magasságától függően úgy választhatjuk meg a raszterméretet (lyukméretet), hogy az a helyiségben tartózkodó nézőpontjából vonzó mennyezetfelületet eredményezzen.


Kövessen minket közösségi média felületeinken is!
© 2023 POLMETÁL PRUSZYNSKI KFT.