Cserepeslemezek

A cserepeslemez családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus befedését szolgálja. Nevét arról az építőanyagról kapta, melynek megjelenését idézi: a tetőcserépről. És valóban: a különböző színekben kapható építőanyag segítségével akár a hagyományos égetett tetőcserepekkel egyező megjelenésű tetőt is kialakíthatunk. 

A lemez a gyártás során mindkét oldalán horganyzásra kerül, ami a korrózió ellen nyújt hatékony védelmet, majd egy passziváló és egy alapozó réteget hordanak fel rá, és erre kerül a festék, amely 25 μm fényes poliészter, 35 μm matt-pikkely vagy 40-50 μm PURLAK®, PURMAT® és PURMAX® bevonat is lehet. Ez a technológia garantálja azt a felületet, amely hosszú élettartamú, öntisztuló, és a rozsda is elkerüli.

A lemezek vastagsága 0,5 mm, szélessége típustól függően 110 – 115 cm, maximális hossza pedig - a könnyű kivitelezhetőség érdekében - 535 cm. Tömege akár a hagyományos tetőcserép tizede lehet, mindössze 5 kg körül folyóméterenként. Minden lemeztípushoz az adott lemezből, színben és bevonattal érhetők el a szükséges szegélyelemek is.

Rögzítéskor a lemezek alá minden esetben páraáteresztő fóliát kell rögzíteni, mely a lemezen lecsapódó esetleges párát felfogja és levezeti. A rögzítés EPDM alátéttel ellátott, önfúrós csavarokkal történik, kialakítástól függően, négyzetméterenként nagyjából 7-8 db felhasználásával. A hőmérséklet ingadozásának ellenálló EPDM biztosítja a rögzítés szorosságát.


Kövessen minket közösségi média felületeinken is!
© 2023 POLMETÁL PRUSZYNSKI KFT.