MINŐSÉGI KÖTŐELEMEK

ETANCO CSAVAROK A POLMETÁL PRUSZYNSKI KÍNÁLATÁBAN

Fontos, hogy a megvásárolt, prémium minőségű Pruszynski termékek szerelését, rögzítését is kiváló minőségű anyagok, eszközök és kötőelemek használatával végezzük. A Polmetál Pruszynski a rögzítéshez az Etanco önfúró lemezcsavarjait ajánlja, amelyek különböző méretben és a lemezekhez illő színben, fa és fém alépítményhez is rendelhetőek webáruházunkból, akár EPDM alátéttel is, amely tartós és vízzáró rögzítést tesz lehetővé.

Európa nagy múltú, piacvezető csavargyártója

A burkolólapok rögzítőrendszereit tervező, gyártó és forgalmazó francia Etanco 1952 óta van jelen a piacon. A cég kezdetben tetőfedő rögzítőelemek gyártásával foglalkozott, az első színes műanyagból készült önmetsző és önfúró csavarokat pedig 1960-ban kezdte gyártani. A ’70-es évek elején a vállalat kiterjesztette a termékek körét a teljes francia piacra, a ’80-as években pedig megnyitotta első logisztikai központját a Párizs melletti Aubergenville városában. A ’90-es években már számos európai országban jelen volt: Németországban, Olaszországban, Belgiumban és Csehországban is megkezdte az értékesítést.

Az Etanco több iparágat is kiszolgál: lakossági, ipari és a speciális építőipari megrendelők számára is gyárt csavarokat. 2000 óta piacvezető csavargyártónak számít Európában – kiterjesztette tevékenységét Romániára, Portugáliára, Spanyolországra és Réunion szigetére is.

Kreativitás, innováció

A cég az európai sztenderdnek megfelelő, magas minőségű termékeket gyárt, melyek a specifikus piaci igényeket is kielégítik. Megoldásaikat az innováció és a tökéletes teljesítmény teszi széles körben megbecsültté mind a szakemberek, mind az egyéni ügyfelek körében. 

Kiszolgálják a legkülönlegesebb igényeket is

Az Etanco termékek nem csak minőségükben, de megjelenésükben is kiszolgálják a piaci igényeket. Több mint 15 technikus és mérnök dolgozik azon, hogy olyan új termékeket hozzanak létre, amelyek követik az építőipari fejlesztéseket és megoldást kínáljanak a legkülönlegesebb igényekre is.

Magas minőség

A termékek a lehető legmagasabb minőségbeli elvárásoknak is megfelelnek a gyártás minden szakaszában, ami garantálja a megbízható rögzítést. Ha ránézünk a kész termékre, nem is sejthetjük, milyen komplex folyamaton ment át azért, hogy több évig megőrizhesse tulajdonságait. Ezek a szigorú elvárások nem lennének teljesíthetők laboratóriumi háttér nélkül. A minőségellenőrző labor modern, hitelesített eszközökkel van felszerelve, a minőségellenőrző osztály pedig a teljes termelési folyamatot monitorozza és regisztrálja.

Ellenálló

A csavarok az épületek biztonságáért felelnek, ezért elengedhetetlen, hogy a legmagasabb minőségű anyagokból készüljenek. Rendkívül fontos, hogy a kötőelemek a folyamatos időjárásbeli hatásoknak és a korróziónak is ellenálljanak. Az Etanco csavarok egy plusz fedőréteggel vannak ellátva, melynek köszönhetően jobban ellenállnak a sós víznek, a kemikáliáknak, a magas hőmérsékletnek és a galvanikus korróziónak. 

A megfelelő csavar kiválasztása

A csavarok megfelelő kiválasztása kulcsfontosságú az épületszerkezet biztonsága szempontjából. A korróziónak számtalan formája van; a könnyűszerkezetes épületekhez használandó termékek például atmoszférikus és a galvanikus korróziónak vannak kitéve, melyekhez külön csavartípusokat kínál a cég. 

Az egyes csavarok különböző méretben és a lemezekhez illő színben, a konkrét terméktípushoz, így lemezekhez, szendvicspanelekhez kötődően választhatók, illetve fa és fém alépítményhez is elérhetőek.

Etanco termékek

Az Etanco termékeket jellegzetes jelölésükről lehet felismerni. EPDM alátéttel rendelkeznek, melyek a legjobb szigetelőanyagnak számítanak; az idő múlásával sem vesztik el rugalmasságukat és nagyon hosszú öregedési idő jellemzi őket. A változó időjárási körülményeknek és az UV-sugárzásnak is ellenállnak. Beszerelés után saját magukat vulkanizálják a fémlemezen, mellyel egy szoros rögzítést alkotnak. A csavarok -50 és +100 Celsius fok közti hőmérsékleten tartják meg jellemzőiket. A korrózió ellen az úgynevezett Powder.coat festékburkolat plusz védelmet nyújt és biztosítja a fedőréteg tartósságát a beépítéskor és a hosszú használat időszakában. A speciálisan tervezett, Hi-Lo menettel összekapcsolt fúróhegy lehetővé teszi a fába vagy betonba történő közvetlen beszerelést, ULTRA típusú tiplivel kombinálva pedig lehetséges a beépítés tömör tégla, kerámiatégla, üreges tégla vagy gázbetontégla típusú puha anyagokba is. 

A beépítés

A csavarok beépítésekor fontos arra figyelnünk, hogy a kötőelem mindig az aljzatra merőlegesen álljon. A beépítés állítható tengelykapcsolóval vagy beágyazási mélységkorlátozóval ellátott elektromos csavarhúzó segítségével kell, hogy történjen. Figyelnünk kell az adott típusú kötőelemre ajánlott összes paraméter betartására és arra, hogy ne módosítsuk, ne rövidítsük a kötőelemeket. Ha a korrózióvédő burkolat megsérült, a hiányosságot biztosítani kell.

A Polmetál Pruszynski által forgalmazott csavarokat a webáruházban tekinthetjük meg. Szakértőink készséggel segítenek a megfelelő típus és mennyiség kiválasztásában is.


Kövessen minket közösségi média felületeinken is!
© 2023 POLMETÁL PRUSZYNSKI KFT.