SZENDVICSPANELEK HASZNÁLATA AZ AGRÁRIUMBAN

Az egyes megrendelések előtt sokszor felmerül az a kérdés az ügyfelek részéről, hogy miért a szendvicspanel a legkeresettebb építőanyag a mezőgazdaságban – és sok más iparágban is. Erre adunk most szakértői választ!

A mezőgazdaságban is igen kedvelt könnyűszerkezetes építmények nélkülözhetetlen építőanyaga a szendvicspanel, amely rengeteg jó tulajdonsággal bír. A Polmetál Pruszynski régóta foglalkozik szendvicspanelek gyártásával, forgalmazásával, és ez idő alatt tökéletesre fejlesztették a technológiát, amit mi sem bizonyít jobban, mint az elégedett ügyfelek és az azóta is kifogástalan épületszerkezetek sora.

Ezért előnyös a szendvicspanel

Mert a megrendelői igényekre szabható!

Szendvicspaneljeink három típusú töltőanyaggal kerülnek gyártásra: Pirhab, kőzetgyapot és polisztirolhab, a 40 milistől egészen a 240 mm-es vastagságig. Tehát a megrendelő a saját elképzelésének, céljainak, ízlésének megfelelő anyagot kérhet, illetve hozzá színben, profilban tetszőleges fegyverzetet választhat.

Mert egyszerre nyújt annyit, mint több anyag együttes felhasználása!

Ha megnézünk egy falazott szerkezetet egy agrár csarnoknál, az oldalfal rétegrendje nagyságrendileg így néz ki: vakolat, hőszigetelés, teherhordó falszerkezet, talajnedvesség elleni szigetelés, szigetelést tartó fal. Ez egy tetőszerkezetnél még bonyolultabb. Mindezt kiváltja a szendvicspanel egy az egyben,
ami nem jelent mást, mint idő, pénz és munkaerő megtakarítást.

Mert nem jelent kiesést a megrendelő számára az építkezés!

Egy átlagosnak mondható 1000 m²-es mezőgazdasági épület építési ideje nem több 7-8 hónapnál, garázzsal, terménytárolóval, pihenővel vagy irodával együtt tervezve. Ez egy jól ütemezett kivitelezéssel azt jelenti, hogy a gazdának nem esik ki egy egész év az építés miatt – vagy esetleg még több, amire már sajnos bőven láttunk példát –, és a terményt, az állatokat a tél beállta előtt már fedél alatt tudhatja.

Mert egyszerű vele a megrendelés körüli logisztika!

A falazott megoldáshoz képest a szendvicspanel helyettesíti az összes beépítésre kerülő építőanyagot, ezzel pedig hosszas utánaszámolás nélkül is egyből kijelenthetjük, hogy nem kevés pénzt lehet megtakarítani. Nem beszélve arról, hogy ahelyett, hogy 3-4 szakipartól várnánk a visszaigazolást, vállalt kiszállítási időket és árakat, addig egy jó csapat megépíti a csarnokunkat a Polmetál Pruszynski szendvicspaneljeivel. Bizony nem mindegy, hogy egy vagy négy alvállalkozót kell megfizetni és alkalmazkodni a különböző brigádokhoz, sok bosszúságtól kímélhetjük meg így magunkat.

PIR hűtőházi szendvicspanel

Mert könnyen mozgatható, átalakítható, ezért is költséghatékony dolgozni vele!

A panelek súlya 15 kg/m² körüli, tehát a mozgatása és beépítése nem igényel komolyabb daruzást, így gyorsan zajlik vele a kivitelezés. Az illesztéseknek köszönhetően pedig teljesen hőhídmentes felületeket kapunk, és szinte nullára redukálódik az építés közbeni hibázás lehetősége. A tervek és az előre leadott pontos méretek alapján a maradék anyag szintén minimális lesz, ezzel pedig tovább növekszik a megtakarítás a kivitelezés során.

Összegezve tehát, a szendvicspanelnél általánosságban is egy nagyon költséghatékony megoldásról beszélhetünk.


Kövessen minket közösségi média felületeinken is!
© 2023 POLMETÁL PRUSZYNSKI KFT.