Pattintott korcolt lemez

A állókorcos lemezfedés az egy- és többlakásos családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus befedését szolgálja. A többfajta felületen való felhasználhatósága, valamint a széles színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk. A lemezek szélessége 350 vagy 510 mm, maximálisan méter hosszúságú lehet. Annak köszönhetően, hogy a lemezek konkrét hosszúságban készülnek, a hulladék minimális mennyiségre csökken. A lemez súlya mindössze kb. 5 kg/fm, ami azt jelenti, hogy a hagyományos cseréphez képest közel tízszer könnyebb. A korcolt lemezeket olyan épületek tetőinek befedésére lehet használni, amelyeknek dőlésszöge nem kisebb, mint 8° (14%).

Az ún. állókorcos lemezfedés az építészetben alkalmazott egyik legrégebbi technológia. Ma már képesek vagyunk modern megoldásokat ajánlani a hagyományos, régóta ismert formájú állókorcos lemezekkel. A tetőlemezek tetszőleges hosszban készülhetnek, a vevő igényei szerint. A tetőlemezek csatlakoztatása bepattintással történik, a korcot nem kell ráhajlítani. Mindegyik tetőlemez szerelési furatokkal készül, amelyek megkönnyítik a lemez rögzítését a szerkezethez. A lemezeken kialakított hosszirányú profilozás feladata az, hogy korlátozza a felület esetleges hullámosodását az anyag hő tágulásának a hatására.
Az előkorcolt lemezek előnye a szerelés gyorsasága, hiszen a helyszínen nem kell korcológéppel dolgozni, mivel a lemez egyik széle perforált így azt csak csavarozni kell a másik felét pedig csak be kell pattintani. A lemez alá nem kell a tetőt teljesen bedeszkázni, úgy kell kialakítani mint egy hagyományos tetőszerkezetet, így a tető az alábbi rétegekből tevődik össze:

-szarufa
-párazáró fólia
-ellenléc
-deszka 2,5cmx10cm(25-35cm távolságra)
-korcolt lemez

 

Fő Műszaki Adatok

hasznos szélesség

300 mm

510 mm

korc magassága

25 mm

anyag

S250GD + Z275

max. ajánlott lemezhossz

7 fm

min. lemezhossz

0,5 fm

lemezvastagság

0,50 mm

bevonat

poliészter fényes, poliészter matt, poliuretán

tartozékok

szögek, lemezcsavarok, tömítő szalagok

felhasználás

min. 8% (14%) lejtésű tetők fedése

 

Lemezek bevonati rendszere:

A lemezek bevonati rendszere az alábbiak szerint tevődik össze:

Horganyréteg mindkét oldalon 275 g/m2
Passziváló réteg mindkét oldalon
Primer réteg mindkét oldalon
Színoldali festékbevonat, 25 um, 35um, vagy 50 um festékréteggel
Hátoldai védőlakk

A két oldalon horganyozott és több rétegű festékkel bevont korcolt lemezek garantálják a hosszú élettartamot, és az átrozsdásodás elleni védelmet. A lemez önmagát tisztítja a szennyeződéséket az eső könnyen lemossa.
A lemezek 25 μm fényes poliészter, vagy 35 μm matt poliészter, illetve50 μm pural festékbevonattal készülhetnek, ami a horganyréteg, passziváló réteg, és primer réteg felett helyezkedik el.

A korcolt lemezek beépítéséről részletes magyar nyelvű leírás készült, megkönnyítve a kivitelezők munkáját.

A gyártás a magas szakmai tudással rendelkező munkások által vezérelt gazdag és állandóan modernizált gépparkon történik. Rendszerünk sikerességének az alapja a minden apró részletre kiterjedő legnagyobb odafigyelés és az állandó, legjobb minőségű gyártás megőrzése.

  • Polmetal Pruszynski Kft.
  • cím: 9736 Tormásliget, Iparterület 127/5
  • telefonszám: +36 94 565 164
  • fax: +36 94 565 165