Horganyzott szelemenek

A „Z", „C" és „Σ" -szelvények hidegen hengerelt tüzihorganyzott acéllemezből készülnek , S350 GD minőségben. Merevségüknek és szilárdságuknak köszönhetően széleskörűen felhasználhatók a tartószerkezetekben.

A szelvények fő felhasználási területén (csarnokok tartószerkezete, szelemenek és kötőgerendák) kívül a hidegen hajlított szelvények vázszerkezetek merevítésére és függesztett mennyezetek gerendáiként is használhatók, gyakran a melegen hengerelt szelvények kiváltására. Az alkalmazástól és igényektől függően a szelvények nem igényelnek kiegészítő védelmet, bár porszórásos módszerrel bevonhatók.

 

Furatkiosztás (furatképek)

A „Z", „C" és „Σ" -szelvények szerelési furatokkal is készíthetők, ez megkönnyíti a csavarokkal és szegecsekkel végzett szerelést. Tekintettel a szerkezet későbbi szétszerelésének és újbóli felhasználásának a lehetőségére, ajánlatos csavarkötéseket használni.Gyártási profil

A Blachy Pruszyński cég által gyártott „Z", „C" és „Σ" -szelvények szelvénymagassága 100-300 mm között, a gyártáshoz felhasznált acélszalag vastagsága pedig 1,25-3,00 mm között változhat. A műszaki paraméterek ilyen széles változatossága biztosítja mind az egyéni, mind pedig az intézményi beruházók igényeinek kielégítését. Katalógus formájában elérhető szilárdsági táblázatok jelentősen megkönnyítik minden beruházásnál a tervezési folyamatot. 

A „Z" gerendák az eltérő szélességű felső és alsó övlemezének köszönhetően, folytatólagos többtámaszú tartóként alkalmazva, összeforgathatók tehát külön toldó elem nem kell. Előírás viszont, hogy az összeforgatás mindig alátámasztáson történjen.Z-szelvény keresztmetszeti tényezői

A tervezők számára kidolgozott, a keresztmetszeti tényezőket és a szelvények terhelhetőségét tartalmazó táblázatok lehetővé teszik a szükséges keresztmetszet gyors megválasztását a megadott fesztávolságok, a szelvények és merevítések közötti távolságok és a maximális terhelések függvényében, a használati feltételek megőrzése mellett.

  • Polmetal Pruszynski Kft.
  • cím: 9736 Tormásliget, Iparterület 127/5
  • telefonszám: +36 94 565 164
  • fax: +36 94 565 165