Sávos álmennyezetek

Egyes homlokzatburkolatként használt sínrendszeres panelek, így az S, SC, Omega és Omega F jelzésű jelzésű termékek álmennyezetként is használhatók.

Az elemek sínre rögzítése csavarkapcsolat nélkül történik, így azok könnyen le- és felszerelhetők, egyszerű hozzáférést biztosítva az esetleges gépészeti vezetékekhez.

A panelek alumínium vagy acél alapanyagból, 0,5, 0,6 és 0,7 mm lemezvastagsággal készülnek, 84, 134 és 184 mm szélességben, maximum 6 méter hosszúsággal, míg a tartósínek legnagyobb hossza 4 méter. Az álmennyezet készülhet zárt vagy nyitott hézaggal, illetve – többfajta tartósín kialakításának eredményeként – nyitott hézaggal és kitöltővel. Az SC panel esetében nincs külön kitöltés, mivel az elem egyik oldala a speciális kialakításnak köszönhetően takaró lemezként is szolgál.

Különböző megvalósítási lehetőségeket, formákat tesz lehetővé az is, hogy megválasztható a tálcák közti távolság, illetve maga a tartó váz is, amely lehet látszó vagy süllyesztett. Az S 84-es paneleket a T 90 Flex sínre felszerelve arra is lehetőségünk van, hogy íves, hajlított mennyezeti megoldásokat alakítsunk ki. A Flex sínrendszer alkalmazkodik az alépítmény formájához, így akár homorú, konvex vagy hullámos ívek is kialakíthatók.

A C-35 és J jelzésű panelek poliészterborítású alumíniumból készülnek.  A keskeny C-35 panelek segítségével modern és elegáns hatást keltő mennyezetet készíthetünk. A konstrukciót könnyen be lehet építeni gipszkartonnal épített helyiségekbe is, és a kis térközöknek köszönhetően kisebb helyiségekben, így fürdőszobákban vagy keskeny folyosókon is jól mutat.

A J típusú álmennyezet panelek alumíniumlemezből készülnek, kétoldalú poliészter burkolattal. A 100, 150 és 200 mm szélességben elérhető lemezekből összeállított álmennyezet nagy nyitott felületet biztosító, lineáris kialakítással rendelkezik, ami különösen előnyössé teszi ezeket hosszú folyosók, kereskedelmi egységek, vasútállomások vagy repülőterek esetében.

Elérhető továbbá a sávos álmennyezetek új generációjához tartozó Baffle sávos megoldás is, méghozzá többféle panelmagassággal és perforációval is. Ez az optikai áttört megoldás látványos és modern megoldásaival teret enged az egyedi tervezői elképzeléseknek.

További információkért, illetve a termékek megrendeléséhez lépjen kapcsolatba szakembereinkkel:

A rögzítéshez, felszereléshez szükséges kiegészítőket megvásárolhatja a Polmetál Pruszynski webáruházában:

  • Polmetal Pruszynski Kft.
  • cím: 9736 Tormásliget, Iparterület 127/5
  • telefonszám: +36 94 565 164
  • fax: +36 94 565 165