Blog

TOPMAT® és PURMAX®: stílusos és ellenálló új bevonatok a Pruszynski kínálatában

2020. november 25. 11:45

Két új típussal egészül ki a Pruszynski által kínált bevonatok kínálata: a TOPMAT® egy új, stílusos matt bevonat akár 20 év esztétikai és 35 év technikai garanciával, míg a PURMAX® egy különösen erős ellenállású változat, amelyen akár a karcolások sem látszanak meg.

A TOPMAT® a Pruszynski új, stílusos hatást keltő bevonata. A TOPMAT® bevonat az azt alkotó festékrétegeknek köszönhetően különleges ellenállóképességgel bír a fotokémiai jellegű öregedéssel szemben, ami a terméket ideálissá teszi olyan épületek esetén, ahol a színtartósság különösen fontos. Matt, szemcsés felülete a tető tájolásától függetlenül ugyanazzal az egységes megjelenéssel bír, amely a szemlélőben a mélység és a melegség érzetét kelti. Kiváló karcállósággal és rozsdával szembeni ellenállóképességgel rendelkezik. A négyféle színben (RAL 7016, RAL 8017, RR 750, RR 033) elérhető bevonatra a vállalat akár 20 év esztétikai és 35 év technikai garanciát is vállal. A bevonattal számos termék, többek között az új Fiord cserepeslemez is elérhető.

TOPMAT bevonat

A nemrég bevezetett PURMAX® egy hibrid bevonattípus, ami két rétegből áll össze: a poliuretán és poliészter bevonat kombinációját lakk egészíti ki. A poliuretán a rozsdával szembeni ellenállóságért felel, a poliészter pedig az UV sugárzásnak ellenálló színtartósságról gondoskodik. Ezzel a védelemmel a bevonat különösen erősen áll ellen a környezeti és mechanikai behatásoknak, karcolásoknak is. A bevonat választása esetén a gyártó a termék megjelenésére vonatkozóan 20 éves esztétikai garanciát, míg a lemezre magára 40 éves tartóssági garanciát vállal. A PURMAX® bevonatok négy alapszínben érhetők el (RAL 8004, 8017, 7016, 9005), fényes és félmatt változatban (PUX40) is.

PURMAX bevonat

A két új megoldás jól illeszkedik a Pruszynski által kínált bevonatok választékába, amelyben mindenki megtalálja a saját preferenciáinak megfelelő jellemzőkkel és megjelenéssel bíró, fényes vagy matt változatot: választhatunk a 25 µm vastag fényes poliészter, a 35 µm vastag TOPMAT®, a 40 µm vastag PURMAX®, illetve az 50 µm vastagságú PURLAK® és PURMAT® bevonatok között is.

  • Polmetal Pruszynski Kft.
  • cím: 9736 Tormásliget, Iparterület 127/5
  • telefonszám: +36 94 565 164
  • fax: +36 94 565 165