TEREMTS BIZTONSÁGOS OTTHONT CSALÁDODNAK!

Miért építkezünk, miért újítunk fel és miért választjuk a modernebb, megbízhatóbb megoldásokat és építési anyagokat? A válasz kézenfekvő: biztonságos, korszerű és komfortos otthont szeretnénk biztosítani családunknak, ami évtizedeken át gondtalan életet garantál.

A válaszunkat természetesen ki lehetne bővíteni azzal is, hogy az építkezés befektetésnek, örökségnek is jó, de a rezsiköltségek csökkentése is lehet az oka annak, hogy belevágunk egy felújításba, ahol persze minőségi alapanyagokat keresünk. Ha egy ilyen projekt előtt állunk, érdemes szakértők segítségét kérnünk, hiszen hosszú távra kell gondolkoznunk és olyan anyagokat, megoldásokat választanunk, amik nemcsak az elképzeléseinknek, hanem a szakmai kritériumoknak is megfelelnek.

A minőség a Pruszynski mellett szól!

Egyértelmű, hogy a silányabb minőségű termék hamar tönkremegy, így rövid időn belül cserélni, javítani szükséges. Ám az újabb felújításig is sok-sok energia szökik el a házunkból a rossz illesztések, hőhidak mentén, a nem megfelelő kivitelezésnek köszönhetően. Ezek pedig mind többletköltséget, magas rezsit, no meg bosszúságot jelentenek számunkra.

A Polmetál Pruszynski Kft. által forgalmazott építőanyagok és építőelemek beépítésével az eredmény magáért beszél. A lengyelországi gyökerű, de hazai gyártókapacitással is rendelkező vállalat szakértői több éves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött tökéletesre fejlesztették termékeiket. A megrendelőnek tehát nem kell tartania otthona, épülete állagromlásától, a lemezfelületek rozsdásodásától, kilyukadásától, a belső falak vizesedésétől, penészesedésétől, vagy attól, hogy a hőhidak mentén elvész a hőenergia. A legfontosabbat biztos megkapjuk a Polmetál Pruszynski építőanyagaival: családjainkat, otthonainkat biztonságban tudhatjuk.

A Pruszynskinél csak minőségi termékeket forgalmaznak, ami magában hordozza az állékonyságot, az időállóságot és a biztonságot is, így ez a befektetés hosszú távon többszörös megtérülést eredményez. Ennek tudatában a termékekre igazán hosszú garancia, akár 30 év is kapható.

Mitől nyújt biztonságot egy építőanyag?

Biztonságot nem csak úgy lehet teremteni, hogy kamerákkal vesszük körbe a házat, vagy berácsozzuk az ablakokat, hanem a megfelelő anyag, építőelem kiválasztásával is.

A tető az első és legfontosabb védőbástyája az épületnek; ha ez nincs rendben, szinte biztosan további károkra, a szerkezet romlására kell számítanunk. Egy rosszul felrakott héjazat, ereszcsatorna-rendszer, egy kifelejtett hófogó vagy jégdaraboló nemcsak anyagi károkat tud okozni, de a testi épséget is veszélyezteti. Nap mint nap hallani a hírekben olyan szerencsétlenségekről, amikor jégdarabok vagy a vihar által megtépázott építőelemek landoltak az utcán, autókat törtek össze, rosszabb esetben a járókelőkre potyogtak.

Ezeknek a váratlan eseményeknek a túlnyomó része megakadályozható az elavult, elgyengült szerkezetek lecserélésével és a biztonsági elemek felszerelésével.

A Pruszynski termékpalettáján megtalálható cserepeslemezek kis súlyuknak, rögzítésüknek és illesztésüknek köszönhetően rendkívül ellenállók a természeti hatásokkal szemben, alkalmazásuk esetén egy nagyobb vihartól sem kell tartanunk. Felületükön nem ragad meg a por, a kosz, egy kiadósabb eső is szépen lemossa a felszínüket, így nem kell felmászni a magasba a takarításhoz, nincs szükség magasnyomású berendezésre, és nem kell egy vállalkozót megbízni a tisztítással. 

A megfelelő héjazaton túl mindenképp érdemes a tetőkiegészítő termékeket is átböngészni, ugyanis a tetőfóliákon, perforált tetőlépcsőkön és szellőztetőkön kívül található hófogó és jégvágó elem is, ami tényleg minimális befektetéssel jár, de ha csak egyszer teszi meg rendeltetésszerű dolgát, már megérte felszerelni.

A további lemeztermékek – úgy mint a korcolt- és trapézlemezek – esetében a bordázat és a bevonatok teszik ellenállóvá és biztonságossá a produktumokat. Gyártás során a lemezek mindkét oldala horganyozásra kerül, erre egy passziváló és alapozó réteget hordanak fel, ezt követően pedig a kívánt színt. Így a fizikai és kémiai hatásoknak is teljes mértékben ellenálló termékek jönnek létre. A trapézlemez bordázata pedig a rendkívüli állékonyságért felel, így segédszerkezet nélkül is szerelhetők az elemek, mindezt úgy, hogy megjelenésben, esztétikában is hozzák a tőlük elvártakat.

Az egészségünk is kérdés?

Hangzavarban élni, dolgozni nem lehet, hiszen romlik a koncentrációs készség, az alvás minősége, csökken a munkavégző képesség, és hosszú távon baljós tünetek, betegségek jelentkezhetnek.

Az állandó zaj hatása a szervezetre ugyanis nagyon káros: 30 dB-től pszichés, 65 dB-től vegetatív problémák léphetnek fel. Ennél nagyobb, nem szűnő zaj már halláskárosodáshoz, szívelégtelenséghez, vérnyomásproblémákhoz vezet. Ezért a munkahelyen is, de főképp az otthonunkban kell megakadályozni, hogy a belső terekbe bejusson a város lármája vagy a munkagépek monoton alapzaja.

A kőzetgyapot töltetű szendvicspanel nemcsak hőszigetelésben jeleskedik, de a hangszigetelő képessége is igen jó: a léghanggátlása 32 dB. Ezért ajánlott ez a megoldás kifejezetten olyan helyekre, ahol a zaj állandó és zavaró, például utak melletti lakóházakhoz, üzem mellé épülő irodákhoz. A megfelelő alapanyag megválasztásával az egészségünk már nem lesz kérdés!

Ne legyen forró a helyzet!

A tűzvédelem fontossága nem is lehet kérdés otthonunkban sem. A vonatkozó jogszabályok sok esetben csak minimális követelményt írnak elő egy kis tűzvédelmi kockázatú épületre, pedig a jobb tűzállóságú anyagok nagyobb védelmet nyújthatnak egy vészhelyzetben. Fontos, hogy ezt az anyagtulajdonságot is szem előtt tartsuk választáskor.

A kőzetgyapot szendvicspanel A2-S1, D0 tűzvédelmi besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy nem táplálja a tüzet, nem bocsát ki káros anyagokat az égés során, és nem csöpög égve. Miért is fontos ez? Egy esetleges, szerencsétlen tűzesetnél rendkívül fontos, hogy milyen gyorsan terjed a tűz, mennyi idő jut az oltásra, vagy a ház biztonságos elhagyására. Ezeket a tényezőket mind biztosíthatjuk a kőzetgyapot szendvicspanel választásával, mellyel magunkat és családunkat is nagyobb biztonságban tudhatjuk.

A megfelelő szakemberek felkérése kulcsfontosságú!

Mindenkinek különbözőek az elvárásai, igényei és a rendelkezésre álló anyagi forrásai egy felújítás vagy építkezés során.

A Polmetál Pruszynski jól felkészült szakemberei az itt felsoroltakon kívül is hasznos és megtérülő tanácsokat, számszerű adatokat tudnak adni, így mindenképp érdemes már a tervezés fázisában kikérni a véleményüket. A szakmai csapat tagjai mind lakossági, mind építőipari ügyfeleknek készséggel segítenek, és akár egyedi elképzelések megvalósítását is vállalják.


Kövessen minket közösségi média felületeinken is!
© 2023 POLMETÁL PRUSZYNSKI KFT.